maanantai 11. maaliskuuta 2013

Morjens!

kuukauden kirous: KANGET!!
Treeniä pukkaa - ja kisoja olis kalenterissa jo merkittynä! Vapaat hankittuna ja kalusto kohdallaan! ;)

Ensi sunnuntaina olisi luvassa kauden ensimäiset kisat Ämmän ja Ässän kanssa. Hiukan vielä jännittää kerkeääkö Mokkiksen  maksut päivittyä kipaan ajoissa sillä maksussa kävi pieniä häikkiä. HUPS!











Mutta lyhyesti ja ytimekkäästi tiivistetään tänne vähän tunnelmia viime ajoilta.

Ämmä:
Kaikilla tosimiehillä on letti!
 On ratsatsellu nyt kangilla. Etsinnässä olisikin hiukan sopivampi kankikuolain kuin tuo mikä on nyt ollut käytössä - miulla on nyt aika paksu sprengerin kanki joka on liian iso Mokkulan suuhun - pelaa sen kanssa. Kokeilin terapiakankea ja oli sillä aivan erilainen!! Mutta kankireeniä ollaan painettu - hevosesta alkaa kuoriutua sen verran energiaa ja eteenpäinpyrkimystä sekä voimaa että nivelellä alkaa olemaan jo vaikeakin ajoittain ratsastaa pikkusäädöksillä herraa halttuun. Kangen kanssa se toimii kuin ajatuksesta - kunhan keskittyy ja saan oman käden ja pohkeen oikeille säädöille. Ämmä on ollut aika hyvin nyt tasapainossa itsensä kanssa, jolloinka se on helppo ratsastaa - tokikin keinumista puoleta toiselle tasapainon kanssa tapahtuu mutta ei niin paljoa enää :)
Laukanvaihtojen harjoittelu saa nyt jäädä vähän tauolla takaraivoon miettimään
ettei kisaradoilla ala vaan esiintyä vähän turhan vaativia liikkeitä - vielä. ;)

Mokkis oli Savitaipaleen hevosystäväinseuran vuoden  2012
paras ratsu! <3 vieressä Sakun pokaali vuodelta 2010




















Ässä:
Saku hyvin epätoivoisen näköisenä ennen kankitreeniä.
Ässä on päässy "kovaan" treeniin" miun ja tädin kanssa. Täti on harjoitellut Ässän kanssa ihan perustyöskentelyä ja liikkumista - rennosti eteen ja itsensä kantaen. Mie oon tehny Ässän kanssa vähän vaihtoja ja kokoamisia. Liikkuminen on parantunut ja rentoutta alkaa löytyä jo kaikissa askellajeissa. Sakun ongelma on sen hitaasti lämpeneminen -tai lähinnä se että ratsastaja muistaa lämmitellä sen hitaasti. jos lähtee hätiköimään niin saa vaan huonoa jälkeä :)

Katsellaan nyt kuinka kisat lähtee käyntiin!! palataan asiaan kun on raportoitavaa! En jaksa kirjoitella nyt oikeen enempää - pitäisi joskus piirtää ihan ylös "kaavioita" valmennuksista ja tehtävistä - niistä sais varmaan aika hyvin irti sen mitä haen sanoilla takaa. Nyt jäi selityksetkin vähän vähemmälle.. mutta korvaan ne näillä kuvilla (koetin olla ihan HURJA ja saada ihan kuviakin otettua yhtenä päivänä tallilla.. xD)
Sakun kanssa kilpailuharjoituksissa


Sakun kanssa kilpailuharjoituksissa

T:Iina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti